Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen |
|
Der er adskillige metoder i cirkulation til fremstilling af Kombucha, men for det meste varierer de kun lidt fra hinanden. De forskellige variationer af, hvor meget sukker der skal anvendes, gæringstidens længde o.s.v. kan ses andre steder på denne hjemmeside, men der findes to artikler, som kan være af interesse og som repræsenterer nogle nye synsvinkler. Den første artikel er af L. T. Danielova (1959). Hendes råd om, hvordan drikken tilberedes er givet i en publikation af Landbrugsministeriet i USSR, Zoologisk Institut og Veterinær Videnskab, Yerevan. I Danielovas arbejde ofredes der særlig opmærksomhed på udviklingen af de antibakterielle stoffer, som findes i Kombucha. Der blev lavet tests for at se, hvilken slags næringsopløsning, der kunne producere de fleste antibakterielle stoffer. Med det sigte at forøge gærcellernes gæringskvalitet, lavede man forsøg med at tilføre ekstra nitrogen til næringsopløsningen. Samtidig blev det fastslået, at gæringstiden blev afkortet og forøget, når der tilførtes 0,3 % peptone. Udover nitrogen tilføjede man også et æbleudtræk. Prøverne viste, at æbleudtrækket (som vitaminkilde) havde en gavnlig virkning på kulturens vækst. Artiklen, som følger, er fra Brasilien. Ordet "marine alga (havalge)" anvendes. Udfra den detaljerede beskrivelse er der dog tale om Kombuchakulturen., som ofte fejlagtigt antages at være delvist sammensat af alger (den burde i så fald klassificeres som lav, der er sammensat af alger og bakterier). Professor Xavier Filho (1985) ved Paraiba Universitetet i Joao Pessoa, Brasilien, skriver om en kultur, som normalt bruges i Brasilien, ved navn "auricularia delicata". Denne kultur anbringes i maté te med henblik på at fremstille en medicinsk drik ved navn "alga". Denne brasilianske "alga" er identisk med Kombuchakulturen. Artiklen indeholder helt nye synsvinkler og nogle forslag til yderligere anvendelsesmuligheder, som hidtil har været ukendt i Europa. Alle de steder, hvor ordet "alga" nævnes, skal læses som "Kombucha". Men vær opmærksom på at artiklen indeholder afsnit, som er i modstrid med, hvad man normalt skal tage højde for, når det drejer sig om Kombucha (f.eks. at sukker kan udelades, at "alga" holder af sol, at pebermynte- eller kamillete kan anvendes). Når man vurderer rådene, skal man naturligvis huske på, at de brasilianske klimaforhold er helt anderledes end de europæiske. Kun en lille del af landet ligger i den tempererede zone. Ved tropiske temperaturer vil alle gæringsprocesser foregå meget hurtigere. Derfor må de gæringstider, som anvises i denne artikel, tilsvarende forlænges til brug under europæiske himmelstrøg. Den oprindelige artikel fra Brasilien, bærer ingen antydning af forfatterskab eller refererer til nogen form for kilde. Den er sandsynligvis i sin oprindelige form videregivet fra person til person. Så, for ikke at forringe det originale indhold, bringes artiklen i sin oprindelige form. Artiklen nævner følgende nye ideer:
Opskrift af L.S. Danielove, Yerevan (1959) på en Kombuchadrik med høj antibakteriologisk virkning. Forfatteren anbefaler følgende næringsopløsning, som har vist sig at være særlig virksom (mængden er angivet pr. hele liter vand):
Peptone er delvist nedbrudt protein. Protein (f.eks. kaseinet i mælk) forbehandles med animalsk protein (pepsin), og den resulterende peptide-amino-syre blanding (=peptone) tiføres mange bakteriologiske kulturer med 0.5-2.0 %. Først hældes peptone og sukker i det aftappede vand. Dernæst koges opløsningen under stadig omrøring med en spatel. Når det hele er opløst koges teen i denne opløsning i 3-5 minutter, og til sidst sættes denne opløsning til afkøling i gryden. Æbleteen tilberedes særskilt på denne måde: lad tørrede æbleringe trække en dag og kog dernæst i 5-10 minutter. Når teen er kølet ned til ca. 15-20° C, syres den med saltsyre eller eddikesyre op til en pH værdi på 5.0-5.5. og hældes derefter i en glasbeholder. Til sidst tilsættes den nødvendige mængde æblete. Kombuchakulturen, som skal anvendes til at pode denne nye opløsning med, er dyrket på forhånd i et substrat, som er tilberedt på samme måde, men som opbevares i en særskilt beholder på 1-3 liter. På den tredje dag hældes kulturen med gæringsvæske (10% af gæringsvæsken) over i teopløsningen. Danielove skriver: "Ifølge vores efterforskningsresultater vokser kulturen bedst mellem 25° C og 30° C. Hun tilføjer, at tilberedning skal ske under forhold, som er så sterile som muligt for at undgå at smitte kulturen med mugsporer. En beretning fra Brasilien, forfatter ukendt Marine alga består af levende celler og disse nedbryder de trætte og syge celler i vores krop - også udvortes. Den, som dyrker sådan en marine alga har et sandt medicinskab i huset .
Du kan lave en salve mod rynker. Huden vil blive blød som fløjl. Til håret:
Til sygdom: Rynker kan ..... . Hår:
Frygt ikke at drikke teen. Der er tale om et naturprodukt, som ikke gør skade. Held og lykke med din marine alga. Og glem ikke: det er en levende organisme, pas på den! Bemærk: Ovennævnte dokumenterer, at Kombuchakulturen er til stede i andre dele af verden, således også i Brasilien.Idéerne er ikke afprøvet men bør forfølges.
|
|
©2002 e.fahlberg | e-mail: f@hlberg |