Fremstilling |
|
Sådan får du succes med din
Translated by Ervind H. Fahlberg Christensen Du skal bruge:
1. Hæld vand i gryden (ikke aluminium eller kobber) og bring det i kog på komfuret. 2. Hæld ca. 70 g hvidt sukker i vandet mens det varmes op og rør indtil sukkeret er opløst fuldstændigt. Hvis du bruger honning, skal den tilsættes når teen er afkølet. 3. Når vandet koger flytter
du gryden fra komfuret og kommer følgende i vandet: 4. Si teen gennem en si eller tag teposen op af vandet. 5. Lad teen køle ned ca. 20° - 30° C. 6. Fyld teen i en glas-, porcelæn- eller lerbeholder. 7. Tilsæt ca. 10 % færdig Kombuchadrik. 8. Læg Kombucha-svampen ned i væsken. 9. Tildæk åbningen med et
viskestykke, linnedklæde, børneble eller et papirs-lommetørklæde. 10. Sæt beholderen på en rolig, varm plads. Frisk luft og varme er vigtig. Lys er ikke nødvendig, stærkt sollys skader. Pause på 8 til 12 dage, ..... så fortsætter du sådan: 11. Tag svampen op med rene hænder, læg den i en glas- eller porcelænsbeholder og dæk til. 12. Fyld den færdige Kombucha-drik gennem en si på flasker. Levn cirka 10 % færdig drik (gærsats) til en ny proces, eller hæld den efterfølgende tilbage i den rengjorte beholder (se punkt 13.). Opbevar flaskerne køligt, hvis du ikke vil begynde at drikke teen straks. 13. Vask svampen forsigtigt under rindende koldt eller lunkent vand, før du lægger den tilbage i gærbeholderen. Gærsatsen kan blive i gærbeholderen. Tøm denne gærsats ud cirka hver fjerde uge og skyld beholderen med varmt vand. 14. Nu kan du starte en ny gæringsproces. Begynd igen ved punkt 1. Resten af denne guide er bortcencureret . |
|
©2002 e.fahlberg | e-mail: f@hlberg |